Vi ser tillbaka på 2022

2022 har varit ett speciellt år på många sätt, och det som hänt hos ett enskilt företag kan på sätt och vis upplevas litet i jämförelse med de dramatiska skeendena i omvärlden – COVID påverkade hela samhället även 2022, Ryssland invaderade oprovocerat ett fritt och demokratiskt Ukraina, vilket ledde till omätbart mänskligt lidande och globala effekter på ekonomi och näringsliv, och klimathotet är lika påträngande som någonsin.

Men kanske just därför är det också särskilt viktigt att påminna oss om att livet kan fortgå, att vi även med dessa omständigheter kan göra framsteg för världen, för samhället, för enskilda företag och för människorna som bildar dem.

Och 2022 har varit ett händelserikt år för Engaleda.

Starten av ett företag

Trots att vi fokuserar på 2022, så måste vi börja lite tidigare än så. Starten av Engaleda skedde första september 2021, då COVID-epidemin nådde sin kulmen. Redan innan det formella grundandet var vår filosofi byggd på att sätta människan i första rummet given och spikad, och vi visste redan då att Engaleda skulle bli nästa generations konsultbolag inom management, projektledning, produkt- och produktionsutveckling. Humankapitalet var alltså redan från start vårt fokus! 

Tidigt arbetade vi med blanda annat Cytiva, som är världsledande inom Life Sciences och Volvo Lastvagnar som är den största tillverkaren av tunga lastbilar i Europa. Engaledas underkonsulter hade uppdrag mot dessa kunder samt mot DeLaval som är världsledande inom mjölkningsindustrin. Andra kunder vi arbetade mot var BAE  Systems, Europas största koncern inom försvarsindustrin och Vimek som är marknadsledande med tillverkning av mindre moderna skogsmaskiner.

Vi har sedan starten haft en bredd bland branscher och kunder, och alla ligger i olika konjunkturfaser, vilket innebär både spännande utmaningar och en variationsrik vardag i våra projekt och samarbeten. Det är något vi uppskattar och fortsatt söker oss till.

2022

Januari 2022 inleddes bland annat med “Örnnästet”, ett “Dragons’ Den” fast för studenterna på linjen Civilingenjörsprogrammet “ Interaktion och Design” vid Umeå Universitet. Vi påbörjade även ett samarbete med Rototilt Group. Rototilt är ett internationellt företag vars framgång bygger på långsiktig och målmedveten utveckling av produkter och processer, alltid med grävmaskinisten i fokus. 

Covid-restriktionerna lättas under mars och vi kunde genomföra Engaledas första “samlade” fysiska “Engaledaträff” för de anställda. Just denna ägde rum på Grant Thornton och avslutades med en helkväll på restaurang i gott sällskap, och det kändes otroligt bra att åter kunna umgås. Trots att distansarbete blivit vanligare och vanligare under COVID-åren, ser vi det som kritiskt – och framförallt roligt – att kunna spendera tid och lära känna varandra utanför arbetet och våra yrkesroller.

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Under april blev Engaleda en del av juryn i Venture Cup och fick chansen att stötta drivna entreprenörer i deras affärsutveckling och Sveriges välfärd, något som kändes enkelt att tacka ja till och vara en del av. Under april togs även Covid-restriktionerna bort i sin helhet.

Venture Cup

Under sommaren bidrog vi även som företag med en gåva till UNCHR (Ukraina), och ett antal nya projekt, däribland ett samarbete med Ålö. Vi sjösatte även några interna projekt: “Sjukförsäkring för alla”, “Nätverksutveckling”, “Förmånscyklar för alla” och “Split-CSR”, Corporate social responsibility”. Vad de innebär mer i detalj? Det hoppas vi kunna berätta mer om i framtiden!

I september lanseras vår nya logotyp och hemsidan som blir mycket uppskattad, både externt och hos våra medarbetare. Artiklarna, många med lite provocerande rubriker så som “Vi säljer människor – därför är det här avgörande”, “Vi håller vad vi lovar”, “7 ställningstaganden för Sveriges bästa konsultföretagskultur” med flera, uppskattas och läses av många. Vi är glada att höra att enligt läsarna beskriver artiklarna väl våra värderingar på Engaleda. Fortsätt gärna dela era tankar med oss! 

Engaledas nya logotyp

Under hösten påbörjar vi även ett samarbete med Komatsu Forest, och tillsätter nya konsulter hos Norrmejerier.

November, vi når +500 följare på Engaledas LinkedIn, tack vare er alla som gillar och delar det vi skriver. En stadig tillväxt från 0 under årets början! Stort tack till alla er som bjuder in sitt nätverk för att nätverka med oss. 

Vi inledde även ett samarbete med en ny kund inom den offentliga sektorn i form av Umeå kommun där vi hjälper 25 av deras projektledare att bli ännu bättre projektledare genom en utbildning vi håller via en av våra partnerfirmor.

Den andra december inleddes avslutet på året med ett gemensamt julfirande, med 1920-talstema i de nya lokalerna. Den tredje advent, mitt under julruschen och som en oas i julstöket arrangerade vi öppet hus och “Adventsmys med Engaleda” för familj, kollegor och kompisar med varm glögg och nybakat. 

Och så avslutade vi 2022 tillsammans, med nära och kära. Vi hoppas kunna fortsätta bidra till en bättre värld, och till välmåendet och tryggheten hos de människor som tillsammans utgör företag och samhälle. Tack till alla som varit en del av vår resa hittills, vi ser fram emot ett 2023 där vi tillsammans skapar god effekt.

Dela denna artikel
Kopiera URLKopierad!

Boka ett möte

Boka ett möte

info@engaleda.se
info@engaleda.se
+46 70 266 14 00
+46 70 266 14 00
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå

Senaste artiklarna

Se alla artiklar