Vår resa under 2023

Ännu ett nyår bakom oss, och därmed ännu ett år rikare i erfarenhet, relationer och vad vi åstadkommit tillsammans hos Engaleda och i samarbete med våra kunder.

Många saker kännetecknar 2023 i det större perspektivet. Utöver fortsatt krig i Europa och fortsatt klimatkris i världen så har utvecklingen av AI börjat sätta enorma avtryck i samhället, koranbränningar har tyvärr gjort Sverige och vår uttrycksfrihet till ett hett debattämne världen över, och vi gick bet på ett VM-guld i damfotboll. Inte minst fortsätter den gröna omställningen i norra Sverige växla upp i tempo, något som påverkar såväl samhälle som våra kunders och vår egen verksamhet i högsta grad.

2023 hos Engaleda

JANUARI 2023 inleds bland annat med Örnnästet, ett “Dragons’ Den” för studenterna på Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och Design vid Umeå Universitet. Det här året väljer vinnarna att ta sin affärside “Doggofriend” vidare in i Venture Cup, vilket bara skett en gång tidigare. Ett tecken på ett utmärkt resultat!. Priset till vinnaren är (precis som tidigare) gratis affärscoaching från Engaleda under hela gruppens medverkan i Venture Cup. Det slutgiltiga utfallet vet vi senare, men vi håller tummarna för team Doggofriend och tror stenhårt på deras potential!

Under JANUARI påbörjar studenter från Umeå universitet sina Masteruppsatser i samarbete med Engaleda. Två grupper om två studenter utforskar hur vi som konsulter påverkas av omvärldsfaktorer och hur vi som företag kan påverka detta till det positiva för våra medarbetare. Vi ser alltid ett stort värde i att koppla samman med människor utanför företaget – det håller oss på tårna och validerar våra tillvägagångssätt, och ger oss inte minst nya kontakter och relationer.

Under FEBRUARI och MARS inleder vi samarbeten med fler nya kunder, till exempel Olofsfors och Umeå Kommun, och våra projekt tillsammans innebar bland annat arbete med automation, projektledningsutbildning, och framtagandet av komplexa digitala verktyg.

I APRIL genomför vi inspirationsföreläsningen Hjärnsmarta organisationer och medarbetare för en grupp inom Eitech Sverige, ytterligare en ny kund för oss på Engaleda.
Vi utökar även vår webbplats med en karriärsida, där vi nu berättar mer och bättre om hur det är att arbeta med oss, och vilket stöd vi ger i utveckling inom konsultrollen. Det är ett viktigt led i vår fortsatta stadiga tillväxt och i att knyta till oss ännu fler medarbetare från varierande bakgrunder.

MAJ och JUNI är snabbt här och våren är i full blom, vilket innebär Engaledas första konferens den 11-12 maj, och vi skriver ett ramavtal med Umeå Energi. Under månaden blir vi även anlitade av Vimek. Vi arbetar i olika uppdrag med bland annat strategi, projektledning, elektronikkonstruktion och Electrification. Inte minst får vi två nya “Engaledianer” som signerar för en ny resa hos oss.

AUGUSTI och SEPTEMBER innebär höst och med det en gemensam Kräftskiva som kick-in av andra halvan av 2023, då vår medarbetare Sven med familj öppnar upp sitt hem för oss.

Engaledas senaste tillskott AK och Mats gör entré i samband med kräftskivan, och breddar vår förmåga inom produktionsnära IT, grön omställning och AI, för att bara nämna några områden. Vi inleder även samarbeten med Volvo, Ålö och BAE Systems Hägglunds, och inleder uppdrag för Olofsfors. Vi arbetar under månaden mycket inom OT-säkerhet, en av de nya tjänster som med våra senaste rekryteringar nu kan erbjuda, såväl som med produktionsteknik, produktionsnära IT och industriell IT.

I OKTOBER och NOVEMBER sker utöver kunduppdragen en hel viktigt internt arbete, bland annat arbete med integrationer för att vi ska ligga i framkant med LEAN inom administrationen, och uppstartsmöte tillsammans med Umeå Universitet inför nästa års upplaga av Draknästet. Vi gör även klart med två nya rekryteringar som kommer att kliva på hos oss framöver.

Vi deltar även på ett uppstartsmöte med Umeå Universitet, då vi diskuterar och planerar inför nästa års Draknästet.

DECEMBER avslutar året och Engaledas julfest hålls i Stora Hotellet fredagen den 8e december. En fantastisk tillställning, där vi även får sällskap av de nya medarbetare som ska kliva på under 2024.

Sammanfattningsvis

Vi fyller upp många stycken text, men kan såklart ändå bara skrapa på ytan av hur flera människors arbetsliv formas och utvecklas under ett år. Det har hänt så mycket mer, såväl för alla i uppdragen på Engaleda som för de vi samarbetar med, och under 2024 är vi helt säkra på att det kommer bli både ännu mer och ännu bättre.

Har du möjligheter eller utmaningar i verksamheten som behöver göras det bästa möjliga av, eller söker du en ny resa för dig själv under 2024? Hör av dig till oss så skapar vi ett riktigt bra 2024 tillsammans.

Dela denna artikel
Kopiera URLKopierad!

Boka ett möte

Boka ett möte

info@engaleda.se
info@engaleda.se
+46 70 266 14 00
+46 70 266 14 00
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå

Senaste artiklarna

Se alla artiklar