Trygghet och välmående som konsult – Så här säger Sven

Trygghet och välmående som konsult – Så här säger Sven
Trygghet och välmående som konsult – Så här säger Sven

Vi är helt säkra på att hållbara relationer, både gentemot kunder och partners såväl som internt, skapar de bästa förutsättningarna för att lyckas. Men vad kännetecknar egentligen en hållbar relation? Vi vill komma så nära källan som möjligt. Därför säger vi hej och välkommen, och ger plats till Sven Stigenlöv, en av Engaledas konsulter som ger sin syn på vad en bra arbetsrelation faktiskt är – och inte minst, hur den känns.

Hej Sven! Personkemi är ett begrepp vi ofta hör i privata sammanhang när det pratas relationer, men hur viktigt är det med personkemi på arbetsplatsen?
– Jo, men mycket handlar även i yrkeslivet även om just personkemi, och att man trivs med varandra. Jag tycker det är jätteviktigt att kunna vara trygg i mina arbetsrelationer, då kan jag ha en transparent dialog, vare sig det gäller en kund, kollega eller min chef. Det är grunden för effektivitet och lönsamhet hos alla företag tror jag, men framförallt är det en förutsättning för att må bra på jobbet och kunna vara uppriktigt stolt över sitt arbete och resultat.

Trygghet – stort begrepp. Och kanske vagt ibland. Vad innebär trygghet för dig hos Engaleda?
– Vi är ett team som tar hand om varandra och har en arbetsgivare som bryr sig om oss. Vi har också en företagspartner som hjälper oss i arbetet med mental hälsa för att vi ska fortsätta må bra. Och om vi vill finns det stora möjligheter både till kompetensutveckling och personlig utveckling.

Inte minst dyker det ibland upp ett bud med blommogram, choklad och kanske ett gott vin när det har jobbats över. Det kanske kan verka vara små saker, men det gör stor skillnad! Vi gör många bra grejer och mycket av det bottnar i just omtanke, att se och ta vara på varandra som människor.

Vi jagar heller inte efter att bli fler medarbetare. Vi tar bara in människor som vi känner sedan tidigare, eller som fått rekommendationer från kunder och kollegor, och som vill vara med långsiktigt tillsammans med oss. Det ger också en trygghet, för precis som med våra kunder vill vi inte ha slit- och släng-relationer.

Dessutom har vi som anställda ett stort förtroende från ledningen. Vi har mycket valmöjligheter, från hur vi ska fördela lön, pension och semester till hur vi ska arbeta, och så vidare. Här är det korta beslutsvägar och vill jag lyfta en fråga eller ändra något så tas det alltid på allvar.

Vi är ett konsultföretag med konsulter som vistas ute hos kund, går det att bygga en företagskultur med de förutsättningarna?
– Ja, det går absolut! Oftast är vi på heltid ute hos kund och springer därför inte in i varandra i korridoren på kontoret. Men då betyder det extra mycket att ha kul när vi ses! Ibland kanske vi hamnar lite utanför vår comfort zone. Jag minns särskilt när vi plötsligt skulle dansa linedance efter en kräftmiddag, men det uppskattades även hos så kallade “stela ingenjörer”! Det är kul att känna att vi kan växa och utvecklas tillsammans.

Även med ledningen har vi en väldigt personlig och nära stämning. Vi har till exempel tagit utvecklingssamtal och utvärdering under en fisketur i Ammarnäs, istället för att bara ses på kontoret. Det gör stor skillnad och är en del i att se varandra som människor med egna liv och intressen, inte bara som kompetenser.

Framöver då – var ser du att Engaleda ska ta en ledande roll?
– Den humana ingenjörskonsten! Det är mer än bara tekniska skills i vårt yrke. Det handlar extremt mycket om social kompetens och att lyckas sitter nästan aldrig enbart i det tekniska kunnandet. Överhuvudtaget tycker jag att vi ligger flera år före branschen med hur vi arbetar för att ta hand om varandra som människor. Att alla mår bra gör att vi kan förebygga och helt förhindra olika händelser, samt lyckas med det vi tar oss an. Det gör att vi kan hålla vad vi lovar, och det förlitar sig våra kunder på.

Dela denna artikel
Kopiera URLKopierad!

Boka ett möte

Boka ett möte

info@engaleda.se
info@engaleda.se
+46 70 266 14 00
+46 70 266 14 00
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå

Senaste artiklarna

Se alla artiklar