Det är aldrig för sent att testa något nytt – Vi pratar utveckling och att ta nästa steg med Tomas Lundberg

Medan somliga har bekvämlighet som självändamål väljer andra att gång efter gång kasta sig in i något nytt. Oavsett om det är att bygga en egen stuga ute på en ö eller ta klivet till konsult efter tre årtionden i industrins tjänst. Vi mötte upp med vår nya konsult Tomas Lundberg för att prata om hur hans väg till Engaleda sett ut och varför förändring fortfarande känns spännande.

Hej Tomas, vem är du?

– Jag är en senior konsult och träningsfantast som just har börjat här på Engaleda. Jag är bosatt strax söder om Umeå där jag lägger mycket av min fritid på att träna och hålla igång, och att bygga upp vår sommarstuga som ligger ute på en ö.

Det låter som en fullspäckad tillvaro! Hur passar det ihop med att vara konsult på Engaleda?

– Det här är faktiskt min debut som konsult och jag ser stora fördelar i att nu kunna styra vilka uppdrag jag arbetar på och hur jag fördelar min arbetstid. Jag ser fram emot att få nyttja mina erfarenheter och kompetenser, och samtidigt bygga på med nya. Engaleda fokuserar mycket på att vi ska må bra som människor både på och utanför jobbet, det är något som tilltalar mig väldigt mycket.

Du tar med dig en hel del erfarenhet till Engaleda, så om vi backar bandet något, hur har din karriärsresa sett ut?

– Med 36 år på Volvo är jag lite av en industrinisse i grunden och botten, och jag har jobbat med allt från montering till ledande roller inom produktion, utveckling och logistik. Min senaste tjänst var på Cytiva där jag bland annat ledde projekt kring logistikförbättringar, distributionskedjor och flödesoptimering. Projektledning är den röda tråden och något som jag verkligen brinner för – bygga team, coacha och att tillsammans ta ett projekt från start till målgång.

En minst sagt gedigen karriär! Vad fick dig att ta steget till att bli konsult?

– Jag har nästan alltid jobbat med konsulter i olika projekt, men jag hade aldrig några tankar på att själv testa det. Det var först nu på senare år som jag på allvar började väga för- och nackdelar. Jag landade i att jag kan göra mer skillnad om jag kommer in med ett utifrånperspektiv och sedan applicerar mina kunskaper därefter. För personlig del betyder det också mycket att mina erfarenheter värderas, samtidigt som jag kan prova på helt nya uppdrag och fortsätta utvecklas. Även vi mer seniora behöver den stimulansen.

Det känns som att det här med utveckling och förbättring går hand i hand både på ett personligt plan och i det du vill tillföra på en arbetsplats. Stämmer det?

– Ja, absolut är det så. Jag vill inte fastna i ett sätt att jobba, och att driva utveckling och komma framåt är det jag tycker är roligt, oavsett om det handlar om att förbättra en arbetsmiljö eller ett produktionsflöde. Även om jag själv jobbade länge på en och samma arbetsplats så fortsatte jag testa på nya roller och ansvarsområden. Jag tror att konsultuppdraget handlar mycket om just det; att vara orädd, våga prova nya lösningar och besöka nya platser.

Vi har fått en riktigt bra bild av vad du vill tillföra ute hos kunderna, så avslutningsvis, vad vill du bidra med på Engaleda?

– Först och främst vill jag vara en god kamrat med mina kollegor och finnas där om någon behöver stöttning. Det är viktigt att vi som grupp trivs ihop och att vi kan lära oss av varandras olikheter. Rent jobbmässigt har jag ett brett kontaktnät som jag hoppas att vi alla får stor nytta av.

Ett stort tack Tomas, vi ser fram emot att få lära känna dig ännu bättre. Stort lycka till i projekten!

Dela denna artikel
Kopiera URLKopierad!

Boka ett möte

Boka ett möte

info@engaleda.se
info@engaleda.se
+46 70 266 14 00
+46 70 266 14 00
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå

Senaste artiklarna

Se alla artiklar