Projektledning, struktur och kategoriserade inkorgar – Vi snackar ordning och reda med Mattias Lundström

Hur många använder egentligen den där årliga kalendern som hänger hemma på väggen? Tja, antagligen är de flesta kvar i vintertid när sommaren väl står för dörren. Men nu tycks vi ha hittat ett undantag. Vi satte oss ner med Mattias Lundström, ny konsult på Engaleda, för att prata planering, personlig utveckling och att ta projekt hela vägen från start till mål.

Hej Mattias, berätta, vem är du?

– Hej! Jag är en 37-årig västerbottning som lever familjelivet ute i Sävar, två mil från centrala Umeå. Jag är ny konsult här på Engaleda och kommer börja i en roll som projektledare. Ja, sen är jag också en riktig naturmänniska och trivs som bäst på en mountainbike eller på jakt efter älg och småvilt.

Fullt upp med andra ord! Hur får du egentligen vardagen att gå ihop?

– Bra fråga… Nej då, jag skulle beskriva mig som både strukturerad och aktiv vilket såklart underlättar. Min mailinkorg är till exempel kategoriserad ner på detaljnivå och jag gillar att ha olika projekt igång, som en pågående husrenovering. Det säger nog en del om hur jag är som person. Lite av en projektledare i alla lägen!

Intressant, hur har det här format din karriär hittills?

– Jag jobbade i 14 år på en industri i Robertsfors där jag gick från att ha praktik till roller som operatör, produktionsledare, teamledare och slutligen avdelningschef. Med varje tjänst fick jag möjlighet att utveckla min kompetens inom till exempel planering, samordning och att kunna hantera och leda olika typer av människor. Med allt detta som grund vill jag nu ta steget till att bli projektledare och Engaleda känns som en perfekt plats att göra det på.

Om vi stannar kvar vid just projektledare ett tag, hur kommer du ta dig an den rollen?

– För mig är det viktigt att arbeta med struktur och skaffa en bra överblick av allt som pågår i ett projekt. Det börjar i att vara en öppen och inlyssnande ledare, för att på så sätt kunna ta beslut och hitta lösningar som är förankrade i verkligheten. Vi ska alla jobba mot samma mål och mitt jobb är att se till att vi tar oss dit!

På vilket sätt tror du att rollen som konsult på Engaleda kan stärka din utveckling?

– Redan vid mitt första möte med Engaleda kände jag att det var en perfekt matchning. De delar mina värderingar och engagemanget för själva yrket samtidigt som de är måna om att skapa en hälsosam balans mellan arbetsliv och privatliv, vilket jag värdesätter otroligt mycket. Som konsult kommer jag att matchas mot uppdrag som både passar mina nuvarande kompetenser och som låter mig utmanas och utvecklas. Vår bas är Engaleda där vi kan dela kunskaper och erfarenheter, sedan får vi se nya organisationer för att bygga på dem ytterligare.

Vi avslutar med något av en sportfråga, hur är känslan just nu?

– Jag känner mig som en tävlingshäst som står i grinden, jag måste iväg! Det ska bli otroligt roligt att få börja som konsult hos Engaleda och verkligen få släppa lös min fulla potential.

Vi säger tack till Mattias och önskar dig ett stort lycka till i dina kommande uppdrag. Det här kommer bli riktigt bra!

Dela denna artikel
Kopiera URLKopierad!

Boka ett möte

Boka ett möte

info@engaleda.se
info@engaleda.se
+46 70 266 14 00
+46 70 266 14 00
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå
Östra Rådhusgatan 8B, 903 26 Umeå

Senaste artiklarna

Se alla artiklar